Dyson Vassilias
hello@infosi.bg
Стара Загора, България
27/05/2024

7 ползи от терапията с NAD+

Вашето здраве и благополучие са основни приоритети за вас. Опитвате се да си налагате по-здравословни храни, спортувате редовно, избягвате стреса и спите спокойно. Дори и да чувствате, че успешно жонглирате с всичките си уелнес занимания, пак може да почувствате, че бихте могли да се възползвате от усилване. Ако се опитвате да подобрите своята жизненост и цялостно чувство за благополучие, помислете за допълване на вашата уелнес рутина с терапията с NAD+.

 

Какво е терапията с NAD+?

NAD+ (никотинамид аденин динуклеотид) е коензим, открит във всички живи клетки, който е от съществено значение за ключови физиологични процеси в нашите тела. С напредване на възрастта обаче производството на NAD+ се забавя, което води до умствена и физическа умора. Един от начините за допълване на намаляващия NAD+ е чрез NAD+ терапия. NAD+ инжекциите помагат да се гарантира, че той се абсорбира от кръвния поток, вместо да се разгражда в храносмилателната система, като по този начин осигурява максимални ползи за вашето тяло.

Има редица други причини храненето да страда през зимата. Често сме дехидратирани и сигналите за дехидратация могат да бъдат сбъркани с глад. Наистина, ние се потим точно толкова много през зимата, колкото и през лятото, благодарение на сухото вътрешно отопление и допълнителните слоеве дрехи. Сезонното затихване също може да насърчи прекомерната консумация на храни, които стимулират мозъчния център за удоволствие.

 

За да се борите с еволюцията, дехидратацията и зимния монотонен ритъм, не забравяйте да ядете балансирани ястия, пълни със сезонни съставки. Добро практическо правило е да се опитате да включите всеки цвят на дъгата – ярко оранжеви моркови и тикви, ментово зелено зеле и копър, кървавочервено цвекло и зимно бяло.

 

Добавки за възстановяване от пристрастяване

Възстановяването от пристрастяването е физически и психологически брутален процес, отчасти защото е доказано, че злоупотребата с наркотици и алкохол изчерпва нивата на NAD+. Недостатъчните количества NAD+ правят по-трудно преобразуването на енергията, разградена от храната. Има дори спекулации, че хората, които естествено произвеждат по-малко NAD+, може да са по-склонни да развият разстройства със злоупотреба с вещества.

Въпреки че NAD+ терапията в никакъв случай не е лек за пристрастяване, тя може да помогне с редица процеси, включени в възстановяването на пристрастяването. Може да помогне за изхвърлянето на останалите лекарства от тялото, да смекчи болезнените ефекти от абстиненцията и да намали желанието за алкохол и наркотици. NAD+ терапията може дори да помогне на тялото да произвежда повече енергия по естествен път, но без отрицателните странични ефекти на вещества като кофеин или захар.

 

Ако се интересувате от изследване на терапията с NAD+ като част от холистична програма за възстановяване от пристрастяване, говорете с Вашия лекар. Може да бъде полезно допълнение към цялостна програма за възстановяване.

Подобрява когнитивната функция

С напредване на възрастта когнитивната ни функция намалява. Загуба на памет, мозъчна мъгла и затруднено концентриране са всички симптоми на свързана с възрастта когнитивна дегенерация. Недостатъчните нива на NAD+ могат да влошат тези проблеми, тъй като тялото ви разчита на митохондриите и NAD+, за да преобразува глюкозата в метаболитна енергия, като по този начин доставя енергия на мозъчните ви клетки. Когато нямате достатъчно NAD+, мозъкът ви не е в състояние да преобразува достатъчно количество глюкоза в енергия, което оставя запасите от клетъчна енергия на мозъчните ви клетки изчерпани.

Инжекциите NAD+ са един от начините за стимулиране на невралната пластичност, намаляване на невровъзпалението и насърчаване на умствената острота. Пациентите често съобщават за подобрена умствена яснота, памет и способност за фокусиране.

 

Подпомага управлението на теглото

Коензимът NAD+ е от съществено значение за метаболитните процеси в организма. С напредване на възрастта метаболизмът ни се забавя, което може да доведе до прекомерно наддаване на тегло. NAD+ помага на тялото да произвежда аденозин трифосфат (ATP)¹, молекула, пренасяща енергия, която преобразува химическата енергия от хранителните молекули в гориво за други телесни функции.

Когато се използва в тандем с режим на диета и упражнения, NAD+ терапията може да помогне на пациентите да поддържат здравословно тегло чрез стимулиране на производството на АТФ. Колкото повече ATP произвежда вашето тяло, толкова по-ефективно функционира вашият метаболизъм.

 

Повишава енергията

Не само, че ATP преобразува хранителните молекули в използваема енергия и доставя това гориво на други клетки. Но също така повишава енергийните ви нива в процеса. Поради съществената роля на NAD+ в производството на АТФ. Терапията с NAD+ може да повиши енергийните нива, да намали умората и да се бори с изтощението. Чувствате се изтощени след дълъг трансатлантически полет? Инжекциите NAD+ са чудесен начин за намаляване на страничните ефекти от джет лага.

 

Подпомага развитието и възстановяването на мускулите

NAD+ терапията може да помогне за повишаване на енергийните нива и подобряване на времето за реакция. Което е от съществено значение за върхови спортни постижения. Допълването на NAD+ като част от уелнес. Или рутинни упражнения може да помогне за развитието на мускулите по време на тренировки. Както и да подпомогне възстановяването и възстановяването на мускулите след тренировка.

 

 

Подпомага управлението на болката

Една от най-популярните употреби на NAD+ терапията е подпомагането на овладяването на болката. Доказано е, че NAD+ намалява възпалението, което е ключов фактор за усещането за болка. Най-хубавото от всичко е, че терапията с NAD+ е решение за управление на болката без пристрастяване. Което го прави чудесен вариант за тези, които искат да избегнат опасностите от опиоидите.

 

Подобрява настроението

Доказано е, че NAD+ повишава серотонина, химичното вещество в мозъка, което ни кара да се чувстваме добре. Получаването на лечение с NAD+ може да засили дефицита на серотонин. Което може да повлияе положително на страничните ефекти на депресия и тревожност.

 

Повече за терапията с NAD+.

Коментарите са изключени.